انت كنت غلطان وانت بتعمل الفشار- تسالي فيروس كورونا - يهده الحظر وسنينه
طبعا في ظل الظروف اللي بنعيشها حاليا عشان ازمة وباء كورونا المستجد "ربنا يزيح هذه الغمه عن الامه يارب" , ومع اضطرارنا للبقاء في المنزل لساعات طويلة , يبقي لازم نفكر في حاجه نتسلي بيها وتضيع الوقت "ماسمعش حد يقول امسك كتاب ولا رواية اتسلي فيها" - معلش يعني احنا فضلنا 16 سنة نقرأ ونتعلم سيبونا بقي نفك عن نفسنا شوية , معلش احنا بنتكلم خللي المعلم قرمط يفرفش شوية .هنا بقي ياسيدي نيجي لطبق الفشار وده واحد من اخف واسهل التسالي اللي ممكن تعملها في البيبت بسهولة ,ده كمان غير فوايده الصحية العديده علي سبيل المثال :يعتبر الفشار غني بمضاد الأكسدة واللي بيحمي خلايا الجسم من تراكم الجذور الحرة الضارة، والتي ترفع من خطر الإصابة بالأمراض المزمنة مثل السكري.
- كمان بيساعد علي تحسن تدفق الدم في الجسم وتعزيز صحة الجهاز الهضمي و التقليل من خطر الإصابة بالأمراض المزمنة مثل سرطان الثدي.
كمان بردو ياسيدي بيقولك ان كل 100 غرام من الفشار يحتوي على 15 غرام من الألياف الغذائية، وهي مفيدة وضرورية جداً للجسم، حيث تعمل على:
- خفض خطر الإصابة بالعديد من الأمراض مثل السمنة والسكري من النوع الثاني
- المساهمة في فقدان الوزن الزائد
- تحسين عمل الجهاز الهضمي.
هذا وتصل الحصة اليومية الموصى بها من الألياف الغذائية إلى 25 غرام للنساء و38 غرام للرجال.بما أن الفشار عالي جدًا بالالياف الغذائية، فذلك يعني أنه يساعد في الشعور بالشبع لفترة أطول، وبالتالي يقلل من كمية السعرات الحرارية المتناولة لاحقًا خلال اليوم.بدورها قامت إحدى الدراسات العلمية بعمل تجربة تمثلت في تناول الفشار أو رقائق الشيبس، ولاحظت أن 15 سعر حراري من الفشار كان أكثر إشباعًا من تناول 150 سعر حراري من رقائق الشيبس.نيجي للمهم بقي ايه افضل طريقة ممكن تعمل بيها الفشار ويكون مقرمش ,بص ياسيدي:اول حاجه تجيب حله وتخليها تسخن اوي,بعدين تحط كوباية ذرة ,ورشة زيت قليل يعني ممكن تقول معلقة زيت مش اكتر وياسلام لو زيت زيتون,غطي الحلة واسمع الطرقعه براحتك وعيش يا معلم,بعد كده الاضافات او مكسبات الطعم براحتك (ملح او شطة او كاري او كرمل او شيكولاته سايحه) انت ومزاجك يعني وبالف هنا وشفا ياباشا!
محتوي جديد وظريف
ردحذف